YKS ve Değişiklikler - 2018 YKS

YKS NE KADAR KALDI?

Gün Saat Dakika Saniye

20 Kasım 2017 Pazartesi

YKS ve Değişiklikler

YKS ve Değişiklikler
YKS ve Değişiklikler

Merhabalar,

Forumlarda ve sosyal ağlarda gezerken birçok öğrenci arkadaşımızın değişikliklere ettiği sitemleri gözlemliyorum. Kendilerine göre oldukça haklı olan bu öğrenci arkadaşlarımızın isyanlarına bazı noktalar da hak versek dahi tamamına hak vermek büyük bir yanlışı doğurur.

Ülke olarak genellikle bir şeyleri eleştirirken çözüm önerileri veya anti tez sunmayız. Sadece bize hoş gelmediği için, beğenmediğiniz için eleştirmek oldukça acımasız bir davranış örneğidir. Sınav sistemi ile ilgili yapılan değişiklikler yeterlidir, yeterli değildir tartışılır bir konudur. Lakin bu konuda yapılan değişikliklerin kabul edilebilir olması için, değişiklik yapılma amacını unutmayın. Sorgulamayan, araştırmayan, bilmeyen, öğrenmeyen bir öğrenci profili yerine bu davranışların tersini sergileyen öğrencilerin keşfedileceği bir sınav sistemine geç bile kaldık diyebiliriz hatta.

Tabii her ne kadar amaç iyi olursa olsun sınav değişikliğinin bu kadar geç açıklanması, sonrasında değişiklik yapılması öğrencilerin hem çalışma düzenini hem de motivasyonlarını bozduğu gün gibi ortada duruyor. Lakin öğrencinin işi, kendini geliştirmektir, ders çalışmaktır, sorgulamaktır, bilinçlenmelidir. Sınav sistemi istediği kadar değişsin, ismi istediği kadar değişsin, tarihi istediği kadar değişsin. Sonuç olarak siz öğrenci arkadaşlarımın öğrenmesi gereken bilgiler bellidir.

Edebiyat için, ne yapabiliriz ki? eski dönemde olan şairleri yok mu edebiliriz? Tabii ki bu tür bir şey düşüncesi bile olamaz. Sınav sistemi ne olursa olsun Namık Kemal sorulacak. Sınav sistemi ne olursa olsun Mehmet Akif Ersoy sorulacak. Bu bilgiler sabittir. Tarih dersinde de yine aynı şekilde Osmanlı Devletini yok sayabilir miyiz? Sınav sistemi ne kadar değişse de bilgiler hep aynı olacak.

Bu bütün dersler için geçerlidir. Felsefe'de filozoflar için, Coğrafya'da toprak türleri için, Matematik dersinde formüller için geçerli. Fizikte kuvvet için geçerli. Yani hangi derse bakarsanız bakın öğretiler hep aynı, sadece bilgileri ölçmenin şekli ve biçemi değişiyor. O yüzden öğrenci arkadaşlarım kesinlikle umutsuzluğa kapılmayın. Umutsuzluğa kapılmak size bir yarar sağlamayacağı gibi üstüne üstlük zarar sağlayacaktır. Bu yüzden yapıcı fikirler edinmeye çalışın. Örneğin kendinize söyleyin: her ne olursa olsun ben bu sınava çalışacağım ve kazanacağım! şeklinde yapıcı fikirler ile kendinize gerçekten ve yürekten inanın.

Her ne değişiklik yapılırsa yapılsın, siz moralinizi bozmak yerine.

Ders çalışırken zamanı nasıl kullanmalıyım diyorsanız


yöntemi sayesinde zamanı en iyi şekilde kullanarak ders çalışabilirsiniz. Zamanı iyi kullandınız ama çalışmaktan verim mi alamıyorsunuz? Çalışırken nasıl verim almalıyım diyorsanız


başlıklı yazılarımızı okuyabilirsiniz. Son olarak, unutma öğrenci arkadaşım sen kendine inandığın sürece bu sınav sürecinde var olacaksın. Sen inanıp azmedersen ilerleme kat edeceksin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Yorumların sorumluluğu ve yükümlülüğü, yorum sahibine aittir.

Yorum Kuralları

Türkçeyi düzgün kullanmaya özen gösterin.
Yorumunuzu kısa ve net bir dil ile ifade ediniz.
Nefret ve şiddet içeren yorumlar onaylanmaz.
Link, reklam içerikli yorumlar onaylanmaz.