YKS'ye Nasıl Çalışılmalıdır [Temeli Olmayanlar İçin] - 2018 YKS

YKS NE KADAR KALDI?

Gün Saat Dakika Saniye

19 Kasım 2017 Pazar

YKS'ye Nasıl Çalışılmalıdır [Temeli Olmayanlar İçin]

Merhabalar,

Bildiğiniz üzere üniversitelere giriş sistemi değişti. Yerine gelen sınav sistemi, öğrencinin daha çok temel becerilerini ve yeteneklerini ölçmeye yarayacak şekilde hazırlanacağı açıklandı. YKS Portal ekibi olarak bu konuda kafa karışıklığı yaşayan öğrencilerin sınavlara hazırlanma sürecinde nasıl çalışmaları gerektiğini anlatan bir yazı dizisi oluşturmaya başladık. Yazı dizimizin birinci bölümünde temeli olmayan öğrenciler sınavlara nasıl çalışmalıdır? sorusuna cevap vereceğiz.

YKS Çalışma Rehberi
YKS Çalışma Rehberi

SINAVA HAZIRLIK DÜŞÜNCESİ: İLK ADIM!

Sınava girecek öğrenciler için ilk iş bu sınavı bu sene kazanacağım! demek olmalıdır. Bu söylediğinize inanmanız gerekiyor. Unutmayın siz kendinize inanmazsanız başkası size niye inansın? O yüzden ilk iş olarak kendinize inanmanız gerekiyor. 

HAZIRLIKLARINIZI TAMAMLAYIN...

Sınava hazırlık süreci, dikkatinizin dağılmaması gereken bir süreçtir. Derslerinize çalışırken dikkat dağıtıcı unsurlardan kaçınmalı ve malzeme eksikliğinden dolayı motivasyon eksikliği yaşamamanız gerekiyor. O yüzden derslerinize çalışmaya başlamadan önce masanızı, koltuğunuzu, kitaplarınızı, kalemlerinizi, defterinizi hazırlayın ve masada gereksiz hiç bir detay bulundurmayın.

SEVİYENİZİ BELİRLEYİN...

Sınavlara çalışmaya başlamadan önce ilk olarak bir adet Temel Yeterlilik Testi [TYT] denemesi alarak, gerçek sınav standartlarına uygun bir şekilde çözmeye başlayın. Sınav bitiminden hemen sonra doğru ve yanlışlarınızı kontrol ederek net sayınızı tespit edin. Ayrıca doğru yaptığınız konuları ve yanlış yaptığınız konuları derslere göre ayırın. Aşağıdaki sayfada doğru ve yanlışlarınızı yazarak puanınızı ve sıralamanızı öğrenebilirsiniz. 


KONULARI İYİCE ÖĞRENİN

Deneme sınavını gerçekleştirdikten sonra derslere çalışmanızın zamanı gelmiş demektir. Seviyeniz her ne olursa olsun, tyt konu dağılımları her ne olursa olsun sizin temelinizin zayıf olmasından kaynaklı olarak tüm konuları baştan öğrenmeniz gerekmektedir. 

KONULARA NASIL ÇALIŞILMALIDIR?

Konulara çalışırken ilk olarak eğer bir kursa gidiyorsanız, özel hocadan ders alıyorsanız dersinizi dikkatlice dinleyin. Hatta böyle bir durumda iseniz derse girmeden önce internet veya kitap üzerinden o konuya çalışmak, kursta veya özel hocadan dinlediğinizde daha kolay anlamanızı sağlayacaktır.

Bunun dışında evde kendiniz bireysel olarak çalışıyorsanız ilk olarak konuyu kitaptan bir kere okuyun. Sonrasında youtube üzerinden konuyu dinleyin. Ardından kitap üzerinde çözümlü soruları çözmeye çalışın. Ardından tekrar youtube üzerinden konu ile ilgili soru çözüm videolarını izleyin. En son olarak soru bankası kitabından konu ile ilgili en az 150 - 200 soru çözmeye çalışın.

ÇALIŞMA PROGRAMINIZI ESNEK OLUŞTURUN

Çalışmaya başlayacak olan öğrenciler genellikle çok heveslidir. Bu nedenle kendi ders programlarını hazırlarken çok ağır ve yoğun bir program hazırlayabiliyorlar. Bu şekilde bir çalışma programı hazırlamaya çalışıyorsanız ağır ders bir programı oluşturmak yerine gün içerisinde, stresinizi azaltacak sosyal etkinliklere de zaman ayırmayı unutmayın. Lakin bunu abartmamayı da başarın. Her şeyi dengeli ve ölçülü yapmaya çalışın. Ne çok fazla ders? Ne de çok fazla ders dışı etkinlik olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder



Yorumların sorumluluğu ve yükümlülüğü, yorum sahibine aittir.

Yorum Kuralları

Türkçeyi düzgün kullanmaya özen gösterin.
Yorumunuzu kısa ve net bir dil ile ifade ediniz.
Nefret ve şiddet içeren yorumlar onaylanmaz.
Link, reklam içerikli yorumlar onaylanmaz.